Heeft u verbouwplannen, neem dan contact met ons op

VRAAG OFFERTE AAN

Boeiboorden

Boeiboorden kunnen evenals dakkapellen in verschillende soorten van kleur, materiaal en vormen gemaakt worden. Boeiboorden (de ‘randen’ van het dak) behoren traditioneel tot de meest onderhoudsgevoelige elementen van elk dak. Het metaal, dat in vele kleuren kan worden geleverd, beschermt het hout tegen weersinvloeden. Het schilderen van de boeiboorden behoort daardoor voortaan tot het verleden.
Omdat het metaal niet veel dikker is dan een flinke verflaag, en boeiboorden zich meestal wat verder van de grond bevinden, is de boeiboordbekleding een onopvallende onderhoudsoplossing.

boeiboord boeiboorden dakdekker boeiboord

Aan de kwaliteit van uw boeiboorden mogen gerust heel strenge eisen gesteld! Een boeiboord moet hard, vuilafstotend, zelfdragend, slijtvast, onderhoudsarm, kleurecht, weersbestendig, corrosiebestendig, chemicaliën- bestendig, decoratief, makkelijk te bewerken en eenvoudig te monteren zijn.

schoorsteen in slechte staat

Uw schoorsteen heeft door de harde wind, zon en neerslag veel te verduren.

De gemetselde schoorsteen bevindt zich op het hoogste punt van het gebouw of woning. Hierdoor is hij blootgesteld aan het wisselende Nederlandse klimaat. Weer en wind hebben vrij spel. En alg en mosaangroei krijgen volop kans. Hierdoor verweert het voegwerk van uw schoorsteen snel. Een zware storm kan dan veel schade aanbrengen aan u schoorsteen met alle gevolgen van dien. De lekkages die kunnen ontstaan kunnen leiden tot schades van vele duizenden euro’s. Goed onderhoud van uw schoorsteen uitgevoerd door Duijkers Dakwerken dat professioneel het voegwerk verbetert en versterkt zorgt ervoor dat uw schoorsteen geen probleem wordt. Natuurlijk moet hierbij ook aandacht besteedt worden aan het zink- en loodwerk.

Beluchtingen hebben ook hun aandacht nodig

Ook hier geldt een tijdige inspectie is goud waard, laat ook uw beluchtingen op het schuine of zoals hiernaast te zien op het platte dak op tijd bekijken.
Een kleine inspectiebeurt tijdens een totale check up van uw dak is een kleine moeite.

beluchter op dakdek
schoorsteen met sieroverkapping

Een goed werkende schoorsteen met uitstraling

De schoorsteen en dus het hele dak krijgt na een grondige onderhoudsbeurt de uitstraling van een goed onderhouden geheel.

Ga naar ons contactformulier >> en vraag vrijblijvend informatie aan.

Een project heeft bij ons geen nummer, maar een naam. Uw naam.

Van onze kant betekent dat een stukje betrokkenheid en gedrevenheid om elk project, hoe klein of groot ook, tot een goed einde te brengen. Want steeds meer mensen zien in dat dakwerk gespecialiseerd werk is. Waar vroeger de loodgieter of installateur kwam om een dak te herstellen of te vernieuwen, komt nu steeds meer de specialist in dakwerken.

Afhankelijk van het toegepaste dakbedekkingsysteem, de gebruikte materialen, het dakafschot, spelen hierbij ook een rol.

Er zijn twee soorten dakpannen.

 • Keramische dakpannen vervaardigd uit klei.
 • Betondakpannen gemaakt uit snel hardend cement.
  U kunt kiezen uit vele kleuren en prijzen. We adviseren u graag over de mogelijkheden en kunnen indien gewenst de pannen voor u bestellen.

Leien en Leipannendaken.
Een leiendak geeft een eigen gezicht aan een woning of gebouw, in een sfeer van nostalgie en klasse. Een uitstraling van duurzaamheid. Door middel van de diverse manieren van dekken van de leien kan de sfeer van het dak vergroot worden. (Maas dekking, Rijn dekking, Oud Duitse dekking etc.) Wij hebben reeds ervaring met leiendaken, en kunnen u goed bijstaan in de keuze van de leien, de afwerkingen en de manieren van dekken. Ook voor de mede spelbepalers, zoals ornamenten, schoorsteenkappen, kopergoten etc. kunt u bij ons terecht.

Gevel bekleden (1ste foto) met leien wordt veelal gedaan i.v.m vocht wering (regenslag).

leiendak rechtleidak schuinleistenendak nieuwdakkapel met leisteen


Meer licht en ruimte

De zolder krijgt meer functionaliteit en veel lichtinval met de plaatsing van een dakkapel of dakvenster.

Betere uitstraling

Het gehele huis krijgt aan de buitenkant een betere uitstraling met een goed op maat afgestemde dakkapel, wij hebben de expertise en het oog voor een goed advies, dit alles in goed overleg met u.

Wij adviseren u graag in de mogelijkheden die uw woning biedt. En bieden u een vrijblijvende offerte aan, ga naar onze contactpagina >> of stuur via onderstaande e-mail link een vrijblijvend mailtje voor advies op maat.

Wij zijn ook gespecialiseerd in het bekleden van zinken daken, goten, dakrand afwerkingen.

Voornamelijk monumentalepanden, met specifieke vormen, zijn voor ons geen probleem om te bekleden met lood of zink. Lood, Koper en Zink wordt veelal toegepast voor de bekleding van daken, gevels en voor dakgoten, oftewel HWA (Hemel Water Afvoer).

Geen wonder want deze metalen hebben ideale eigenschappen:
het combineert een zeer lange levensduur met een uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimaal esthetische mogelijkheden.

Monumentaal en op grote hoogte

Niet nieuw maar wel onderhouden en schoon. Zeker op deze hoogtes is het van belang veilig en gedurfd te werken.

Lood koper en zinkwerken.
Wij zijn ook gespecialiseerd in het bekleden van zinken daken, goten, dakrand afwerkingen. Voornamelijk monumentalepanden, met specifieke vormen, zijn voor ons geen probleem om te bekleden met lood of zink. Lood, Koper en Zink wordt veelal toegepast voor de bekleding van daken, gevels en voor dakgoten, oftewel HWA (Hemel Water Afvoer). Geen wonder want deze metalen hebben ideale eigenschappen: het combineert een zeer lange levensduur met een uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimaal esthetische mogelijkheden.

Lood
Bladlood doet, doordat het voor 100% wordt gerecycled, vrijwel geen extra aanslag op de loodvoorraad in de wereld. Door intensieve inzameling van alle recyclebare loodproducten wordt reeds 65% van de nieuwe loodproducten uit recycling vervaardigd en dit percentage groeit nog jaarlijks.

Zinklood_zink_koper_dakwerk
Door de lange levensduur behoort zink nog steeds tot de beste materialen voor toepassing van goten en dakbekleding. Voor correct geplaatste zinken goten of dakbekleding is een leeftijd van 30 jaar geen uitzondering. Het vervaardigen van zinken goten e.d. is arbeidsintensief.
Daar tegenover staat dat de kwaliteit en levensduur het vaak aantrekkelijk maakt dit materiaal toe te passen als dakdekking of dakgoot. Juist voor toepassing op dakkapellen en andere kleine daken is zink een aanrader.

Koper
Koper is als dakbedekking een materiaal dat een zeer specifieke uitstraling koppelt aan een uitzonderlijk lange levensduur. Deze twee punten horen ook onverbrekelijk bij elkaar: onder invloed van lucht en neerslag vormt koper een ondoordringbare oxidehuid die in eerste instantie donkerbruin van kleur is en in enkele tientallen jaren verder verkleurt naar het zeer koperkarakteristieke patinagroen. De gevormde huid beschermt het koper reeds na korte tijd tegen verdere invloeden van buitenaf: de dikteafname van koper bedraagt na het vormen van de oxidehuid ca. 0,1 mu tot 0,01 mu per jaar. Bij een dikte van het koper van 0,7 mm bedraagt dan de theoretische levensduur 7.000 tot 70.000 jaar. Het oudste bekende project met origineel koper dateert echter uit de dertiende eeuw

Wij zijn instaat in te spelen op alle mogelijke situaties die er zich kunnen voordoen bij renovaties. Hierin hebben wij ruime ervaring en vakkennis.
Denk aan het isoleren van het dakoppervlak, renoveren van schoorstenen, vernieuwen van dakgoten etc.

We gebruiken veel SBS gemodificeerd bitumen.

Wat is S.B.S.

SBS is de afkorting van Styreen Butadieen Styreen, een hoogwaardige kunststof die speciaal wordt vervaardigd. SBS is elastisch en bij omgevingstemperaturen zeer soepel en buigzaam. Door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met SBS (circa 10%) ontstaat SBS gemodificeerd bitumen.

De voordelen:dakbedekking bitumen

 • goede lage temperatuurflexibiliteit.
 • hoge elasticiteit.
 • esthetisch fraai in gemineraliseerde uitvoering.
 • gemakkelijk te verwerken.

Dit materiaal wordt in ons bedrijf veelal gebruikt bij het bedekken van platte daken. Eventueel kan de dakbaan worden geleverd voorzien van een afwerklaag zogenoemde leislag. Deze is in diverse kleuren te leveren.Dakbedekkings systemen.

Dakbanen van SBS gemodificeerd bitumen kunnen op drie manieren worden bevestigd:

 • Losliggend.
 • Geballast.
 • Mechanisch.

Wanneer uw keuze echter valt op een ander type dakrol behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden.

A kwaliteit producten

Een greep uit het assoriment van merken die wij kunnen leveren.